Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос относно работа на мотора.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
    Айде ся, виж че и ти имаш същото мнение....
    Напълно съм съгласен с теб брато.Се пак караме коли втора ръка.
    Alfa Mito 1.4
    156 2.0 155 ex
    156 sw 2004 1.9 jtd 16v ex

Comment

А сега да ви дам една тема на размисъл.......
      Паля колата , да приемем че е загряла в работна температура.
      Започвам да натискам педала на газта много леко ( плавно! ).
      Оборотите се качват постепенно до 2000..... и изведнъж започват да падат и стигат около 1500.... Няма тресене , прекъсване и т.н.
      Все едно съм отпуснал педала на газта.....
      Като продължа да го натискам си качва обороти нормално....
      Аз си мисля че това се дължи на включването на вариатора....
      Пробвахме го на 2 алфи..... 2.0 . Моята е с чип а другата не се знае ( трябва да е сток ама върви много?! ).
      Alfa Romeo 155 1.8 8v '95 - Ex ... Alfa Romeo 156 2.0 TS '99 - Ex ...
      Alfa Romeo 156 SW Facelift 2.4 JTD M-JET 20v '04 +++
      Alfa Romeo GTV Phase 1 2.0 20v Тurbo '95 + Още едно 2.0 ТС ....

Comment

Първоначално публикувано от XaBu4ko Покажи съобщение
        А сега да ви дам една тема на размисъл.......
        Паля колата , да приемем че е загряла в работна температура.
        Започвам да натискам педала на газта много леко ( плавно! ).
        Оборотите се качват постепенно до 2000..... и изведнъж започват да падат и стигат около 1500.... Няма тресене , прекъсване и т.н.
        Все едно съм отпуснал педала на газта.....
        Като продължа да го натискам си качва обороти нормално....
        Аз си мисля че това се дължи на включването на вариатора....
        Пробвахме го на 2 алфи..... 2.0 . Моята е с чип а другата не се знае ( трябва да е сток ама върви много?! ).
        Аз си мисля,че може да е TPS
        Alfa Romeo 156 2.0TS 16V 155 h.p. (ECU Remapped by OEM, TI 17" rims, Eibach Pro-Kit Springs, Polyurethaned, Denso Iridium) Landi LPGi sigpic

Comment

Аз пък си мисля, че е от ЗКУ. Няма как да държиш педала на газта в една позиция постояно. Я вдигни капака и дръпни жилото с ръка и си застопори ръката с пръст на дросела да видим янма ли да държи едни и същи обороти?
          Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

аз пък си мисля че колата ти е във ред просто прекалено много се заиграваш със нея наи накрая както спомена един колега може и до счупване да я докараш така че караи си алфичката и не се задълбаваи толкова навътре
            АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

Аз да съм казал, че съм я разглоби или нещо подобно? Просто питах при вас как е. Понеже все съм виждал и други алфи, но все са такива дето идват при мен да ги презацепвам или в сервиза на колегата на диагностика ходят където ходеше и моята преди. И всичките от тях така работят.

Имах преди много проблеми които оправихме. Сега сутрин паля, газ и заминавам. Движи се страхотно бих казал. Просто ме интересуваше това дали и при хора от форума които кодят по доста по компетентни майстори и сервизи и такива които въобще си гледат колите така както аз гледам моята ги има тези "проблемчета".

Това е

Comment

ми и моята така прави ама няма нито липса на мощност нито ме притеснява и на колегата 1912 типото прави така ама спечели драга на феста така че свиркаи си караи си алфичката и не се задълбочаваи много много колкото повече я човъркаш толкова повече главоболия ще си навлечеш личин опит
                АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

Първоначално публикувано от BillyBoy` Покажи съобщение
                  ми и моята така прави ама няма нито липса на мощност нито ме притеснява и на колегата 1912 типото прави така ама спечели драга на феста така че свиркаи си караи си алфичката и не се задълбочаваи много много колкото повече я човъркаш толкова повече главоболия ще си навлечеш личин опит
                  Добре

Comment

Някой пробва ли това с педала на колата си....
                    Alfa Romeo 155 1.8 8v '95 - Ex ... Alfa Romeo 156 2.0 TS '99 - Ex ...
                    Alfa Romeo 156 SW Facelift 2.4 JTD M-JET 20v '04 +++
                    Alfa Romeo GTV Phase 1 2.0 20v Тurbo '95 + Още едно 2.0 ТС ....

Comment

Колега оем и моята има същите симптоми които си изброил, а е сток и още нищо не съм сменял, така че проблемите ти не са от чипа със сигурност.
                      alfa romeo156 2.0TS 11'97

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                        Колега извинявай, но сигурно не си прочел вниманително първия ми пост. Това приплюване го има само на загрял мотор. Студена, тя държи високи обороти и като я форсирам рязко не се чува никакво приплюване. Колата иначе върви много стабилно и прилично, разхода е 11 до 12/100.
                        сори, това обаче не променя мнението ми за паленето. ти си прави изводи от къде може да имаш палене в неправилния момент. колата е при теб и имаш предимството че можеш да си я тестваш. другото тук е като предаването "ясноНЕвидци". Виж как са ти изпускателните тръби и налягането в тях. работата на двигателя зависи и от това
                        Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
                        sprint tropheo
                        155/1.8
                        156/2.0 Selespeed

Comment

Working...
                        X